Niște „vânători” din Dondușeni şi-au bătut joc de vulpile vânate. Una a fost jupuită și atârnată în copac// FOTO

Caz ieșit din comun la Dondușeni. Nişte “vânători” au împușcat câteva vulpi, după care și-au bătut joc de animale — una dintre vulpi a fost jupuită și atârnată în copac. Cazul a fost semnalat de Ministerul Mediului, care a distribuit nişte poze cu animalele ucise.

“Vulpea este principalul purtător de rabie, iar în aceste caz există riscul de infectare a animalelor domestice sau oamenilor. Datorită populației mari, vânătoarea la vulpe este permisă, însă există reguli morale și cinegetice care nu trebuie neglijate de vânători”, a comentat acest caz Ministerul Mediului.

La rândul său, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a scris pe pagina sa de Facebook că “asemenea „vânători” fără repere morale şi cinegetice se întâlnesc tot mai des”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.