(video) Unde-s tinerii. De patru ani, Diamond Challenge Moldova naște oameni de afaceri de pe băncile liceului

16409031_1518938468135298_1427981368_o

De patru ani, echipa INVENTO culege diamante dintre cele mai bune idei de afaceri ale liceenilor din Moldova. Le șlefuiește și le prezintă lumii întregi la competiția internațională pentru elevi Diamond Challenge din Statele Unite.

În fiecare an, după selecția națională, cele mai bune echipe reprezintă cu demnitate țara la competiția de la Delaware. Cinci dintre echipele din Republica Moldova au reușit să se clasifice în finalele internaționale anterioare, unde au obținut premii bănești în sumă de peste 16 000$.

Probabil mai țineți minte succesul răsunător al echipei „Do it for bunica” care a elaborat proiectul unei platforme web destinată emigranților din Moldova, unde pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești. Aceștia au reușit să câștige marele premiu de 10.000 de dolari în finala internațională.

La ediția din 2017, două echipe speră să repete istoriile de succes precedente. Eugeniu și Diana (Candles for Moldova) își doresc să producă lumânări naturale pentru combaterea mucegaiului, iar Kiril, Victoria, Maria și Diana (Safe Yard) vor să instaleze limitatoare de viteză în apropierea parcurilor de joacă.

Proiectul Diamond Challenge va căpăta noi dimensiuni, ne-au spus organizatorii. Astfel încât, de la o competiție de succes, dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale liceenilor ar putea face parte din programul academic din școli. Echipa #diez va continua să le urmărească evoluția și vă va ține la curent cu noutățile.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente