Cetățenie moldovenească de un milion de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetăţenii străini sau apatrizii care au o bună reputaţie economică şi financiară și care nu prezintă un risc pentru ordinea publică și securitatea țării vor putea obţine cetăţenia Republicii Moldova în condiţii privelegiate. Pentru a obține cetățenia moldovenească străinii vor trebui să aibă și cel puțin un milion de euro în băncile din țara noastră.

Potrivit unui proiect de lege discutat astăzi la ședința Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare şi ordine publică cei care vor solicita cetățenia Republicii Moldova vor trebui să dețină un cont în băncile moldovenești, pe care ar urma să fie plasat cel puțin un milion de euro. Banii ar urma să nu fie sustrași în termen de cel puțin 3 ani.

Autorul documentului, deputatul Vasile Bolea, susține că modificările la Legea cetățeniei ar stimula creșterea investițiilor în Republica Moldova.

Anterior, Parlamentul a adoptat un proiect prin care oferă privilegii la obţinerea cetăţeniei moldovenești, toate acestea, spun autorii proiectului, pentru a dezvolta economia țării.

În condiţii generale, cetăţenia Republicii Moldova se poate acorda la cerere străinului cu domiciliul legal şi obişnuit pe teritoriul Republicii Moldova, care are şedere legală şi continuă pe teritoriul ţării cel puţin în ultimii 10 ani. Pentru apatrizi, refugiaţi, beneficiari de protecţie umanitară şi azil politic, termenul respectiv constituie 8 ani sau 5 ani înaintea împlinirii vârstei de 18 ani.

La fel, cetăţenia poate fi obţinută dacă solicitantul este căsătorit cu un cetăţean al Republicii Moldova de cel puţin 3 ani şi are şedere legală şi continuă pe teritoriul Republicii Moldova în ultimii 3 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...