SUA fac primii pași spre controversata mutare a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele american Mike Pence și regele Abdullah al II-lea al Iordaniei au discutat luni, la Washington, despre posibila mutare a ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a informat purtătorul de cuvânt la Casei Albe, Sean Spicer, transmite DPA, citată de Agerpres.

În cursul întrevederii, care a avut loc la reședința vicepreședintelui Spence, acesta a salutat punctul de vedere al suveranului iordanian cu privire la acest posibil transfer și a reiterat că SUA se află în primele etape ale procesului decizional, a indicat Spencer.

La câteva zile după instalarea în funcție a președintelui Donald Trump, un cotidian israelian a scris că noua administrație de la Washington se află „în primele etape” ale discuțiilor referitoare la mutarea misiunii diplomatice la Ierusalim.

Mișcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâșia Gaza din 2007, a reacționat avertizând că, prin mutarea ambasadei, SUA „vor depăși toate liniile roșii”.

Radio Israel a relatat săptămâna trecută că președintele palestinian Mahmoud Abbas a solicitat sprijinul Iordaniei pentru deschiderea unui canal de comunicare directă cu administrația Trump.

Conform purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Mike Pence și regele Abdullah al II-lea au mai luat în discuție modalități de accelerare a eforturilor coaliției internaționale militare conduse de SUA pentru înfrângerea Statului Islamic și de promovare a unei soluții politice la conflictul sirian.

Vicepreședintele american și suveranul iordanian s-au mai referit la cele mai bune căi de a avansa spre un acord cuprinzător între Israel și palestinieni, se mai arată în comunicatul Casei Albe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...