Reprezentantul premierului georgian acuză mass-media rusă de dezinformare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Relațiile diplomatice dintre Georgia și Rusia vor fi restabilite numai după soluționarea problemei Abhaziei și Osetiei de Sud, a declarat Zurab Abașidze, reprezentantul special al premierului Georgiei pentru reglementarea relațiilor cu Rusia, citat de Radio Libertatea.

„Problema restabilirii relațiilor diplomatice dintre Georgia și Rusia ar putea fi abordată numai după începerea procesului de soluționare justă a conflictelor din Abhazia și Osetia de Sud”, a spus Abașidze, comentând anunţurile din mass-media din Rusia privind dorinţa Tbilisi de restabilire a relațiile diplomatice cu Moscova.

„Nicio veste privind conflictele. Nu se înregistrează nicio dinamică pozitivă. Din contra, dinamica este negativă..”, a adăugat oficialul.

Totodată, Abașidze a mai menționat că mass-media din Rusia a redat cuvintele sale în mod corect, cu toate acestea, contextul general prezentat a fost „ceva complet diferit”.

Georgia a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia în septembrie 2008 – la doar câteva zile după recunoașterea de către Rusia a independenței Abhaziei și Osetiei de Sud.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...