(FOTO) Marea Britanie fierbe: Englezii protestează împotriva ordinului lui Trump privind imigrația

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mii de oameni au organizat un protest de amploare în Marea Britanie după controversatul ordin semnat de noul preşedinte al SUA, Donald Trump, cetăţenilor din şapte ţări musulmane, scrie, presa britanică.

Mai mulți diplomați americani au protestat oficial față de ordinul executiv semnat vineri de președintele Donald Trump care suspendă intrarea în Statele Unite a cetățenilor din unele țări musulmane și a refugiaților, a indicat luni Departamentul american de Stat, citat de AFP.

_93881853_aac88597-0af2-4546-ae03-0b61c98e56bf
Interdicţia semnată de Trump vizează Irakul, Siria, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. La Londra, parlamentarii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă referitoare la noile măsuri privind imigraţia decise de Trump.

Protestatarii au pregătit şi o petiţie prin care îi cerul premierului britanic, Theresa May să anuleze vizita de stat la Londra a noului preşedinte al SUA, Donald Trump. Petiţia a adunat deja 1,4 milioane de semnături.protestatari_downing_street_87425600

Demonstraţiile de protest din Londra, organizate de autorul şi editorialistul Owen Jones, s-au desfăşurat în faţa reşedinţei premierilor britanici din Downing Street, informează bbc.com.proteste_la_oxford_09440000

Biroul premierului britanic anunţase anterior că Theresa May `a fost foarte încântată” să extindă invitaţia lui Trump şi la o eventuală întrevedere a lui Trump cu regina Elisabetha a II-a a Marii Britanii.

Peste 25.000 de persoane au semnat un protest pe Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...