(VIDEO) De ce nu se strică burgerii de la McDonald’s? Explicaţia ştiinţifică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urmă cu ceva timp, pe Buzzfeed a fost publicat un clip care arată că burgerii de la McDonald’s par neschimbaţi după 30 de zile, în timp ce burgerii produşi de alte fast-food-uri mucegăiesc, aşa cum este normal să se întâmple.

Kenji Lopez-Alt, chef la un restaurant şi blogger la Serious Eats, a realizat un experiment ca să afle de ce unele produse fast-food par să reziste veşnic.

Secretul pare să fie deshidratarea burgerului. În prima săptămână a experimentului, burgerul şi-a pierdut un sfert din greutate, prin urmare s-a uscat. Fără umezeală, mucegaiul nu se poate dezvolta.

McDonald’s foloseşte burgeri subţiri, care se usucă foarte repede, înainte de a se strica. Dar, dacă un burger nu este lăsat la aer, ci ţinut într-o pungă de plastic, unde nu se poate usca, atunci va mucegăi într-o săptămână.

Astfel, diferenţa constă în grosimea sandvişului şi în cantitatea de apă pe care o conţin ingredientele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...