Dodon vrea să repare clădirea Preşedinţiei din „surse extrabugetare”, până la sfârșitul anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon vrea să repare clădirea Președinției devastată la 7 aprilie 2009, care nici până azi nu a fost reparată, din „surse extrabugetare” până la sfârșitul anului curent.

Într-o postare pe facebook, Ion Ceban a anunțat că Dodon vrea să repare Preşedinţia până la sfârșitul anului, însă nu precizează de unde va lua bani pentru lucrări.

„Așa cum a specificat anterior, președintele Igor Dodon a organizat astăzi ședință de lucru cu întreg aparatul președintelui (amintim că ultimii 8 ani nu s-au organizat). S-au discutat diverse…de la planificare, până la raportare pe fiecare domeniu de activitate a subdiviziunilor. Astfel de ședințe se vor organiza regulat.
Săptămâna aceasta va fi inspectată clădirea președinției, devastată la 7 aprilie 2009 și care nici până azi nu a fost reparată. Intenția este ca lucrările de reparație să fie inițiate și finalizate în 2017. Așa cum s-a menționat anterior din surse extrabugetare”, a anunțat Ceban.

Amintim că edificiul Parlamentului şi cel al Preşedinţiei au fost distruse în timpul protestelor din aprilie 2009. Lucrările de reparaţie au început în 2009 şi urmau să fie încheiate în 2012, dar au fost stopate în 2010 din lipsă de fonduri.

În 2012, autorităţile anunţau că pentru clădirea Preşedinţiei mai este nevoie de 160 de milioane de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...