Gestul impresionant făcut de un milionar britanic pentru oamenii străzii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un milionar britanic care înainte de a face avere a fost nevoit să doarmă pe străzi vrea să schimbe viața cuiva cedându-i gratis un apartament complet mobilat în valoare de 120.000 de lire sterline, norocosul câștigător urmând a fi desemnat în urma unei selecții despre care Channel 4 va realiza un documentar, relatează luni Yahoo News UK, citat de Agerpres.

Marco Robinson, tată a doi copii, deține nu mai puțin de 150 de proprietăți în întreaga lume și acum vrea să dea cuiva o „șansă”, așa cum a primit și el.

Apartamentul cu trei dormitoare de la ultimul etaj se află în Preston, Lancashire, iar persoana sau familia care îl va câștiga nu va trebui să plătească taxa către consiliul local pentru proprietate, care va fi suportată de Robinson.

Selecția pentru desemnarea câștigătorului locuinței va dura șase săptămâni și va putea fi urmărită în cadrul unui documentar realizat de Channel, citat de Agerpres. Descriind tipul de oameni despre care susține că și-ar dori să câștige apartamentul, Marco a spus: „Oamenii pe care vreau să îi văd locuind în acest apartament sunt oameni care au nevoie de o locuință, au nevoie de un sanctuar și de ceva securitate, lucruri care îi vor face să se simtă din nou importanți.”

„Trebuie să fie oameni disperați, pe care nimeni nu vrea să-i ajute să iasă din acest cerc vicios. Sunt foarte încrezător că după aceea oamenii vor putea foarte rapid să-și schimbe viața”, a spus milionarul.

El și-a explicat gestul de a ceda apartamentul prin faptul că atunci când a avut nevoie a primit ajutor din partea unor persoane de la care nu se aștepta la acest lucru. „M-au ajutat să cred în mine”, a povestit el.

„A fost dificil, dar am reușit în afaceri și am făcut mulți bani. Am început să investesc profiturile în proprietăți și am aflat care sunt cele mai bune locuri în care să cumperi. Acum vreau să dau ceva înapoi, să dau cuiva o șansă cum am primit eu atunci când am început”, a afirmat Robinson.

Milionarul a discutat cu reprezentanți ai comunității locale și cu grupuri care se ocupă de persoane fără locuință și a descoperit că strângerea unui avans pentru o locuință este tot mai dificilă.

„Oameni de peste 30 de ani încă trăiesc cu părinții și atât de mulți rămân fără locuință. Acum douăzeci sau treizeci de ani era ușor să cumperi o casă, dar salariile au rămas la fel și prețurile proprietăților au crescut spectaculos. Pentru o casă de 150.000 de lire în Preston — și nu vorbesc de o casă imensă — ai nevoie de un avans de 40.000 de lire dacă ai salariul minim. Cât de mult îți ia să strângi atât de mult? Mulți oameni nu vor reuși asta niciodată”, a declarat omul de afaceri.

El a precizat că speră să-i inspire și pe alții, mai bogați decât el, să facă gesturi similare.

Persoanele interesate să intre în selecție trebuie să aibă peste 18 ani și să explice în nu mai mult de două paragrafe de ce ar trebui să fie beneficiarele generoasei donații.

Cererile de înscriere pot fi depuse pe [email protected], iar mai multe informații pot fi obținute pe site-ul www.myfreeproperty.com sau pe pagina de Facebook @ThePropertyProgramme. Data limită pentru depunerea acestora este 2 februarie, la miezul nopții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...