Maia Sandu îi răspunde lui Igor Dodon: „Mai bine un galben calm, decât un roșu isteric”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îi răspunde șefului statului, Igor Dodon, referitor la o eventuală revoluție galbenă în Republica Moldova.

„Chiar dacă campania s-a încheiat, Dodon continuă să îndruge verzi și uscate. Acum s-a legat de culoarea galbenă. Eu nu lupt cu culorile, dar, dacă a venit vorba, mai bine un galben calm, decât un roșu isteric”, a reacționat Maia Sandu.

Dodon a declarat în cadrul unui interviu pentru postul rus de televiziune NTV că, dacă alegerile din SUA ar fi fost câștigate de către democrata Hillary Clinton, atunci în Republica Moldova ar fi avut loc o revoluție colorată.

Potrivit lui Dodon, oponenții săi politici amenințau în campania electorală cu „un maidan în Chișinău” în cazul victoriei sale și nu ascundeau că acționau în legătură cu echipa lui Hillary Clinton.

„Ei deja începuseră pregătirile pentru acest scenariu, apăruseră panglici galbene. Știți, cum s-a întâmplat în Ucraina. Noi am văzut că scenariul era făcut ca lucrurile să meargă spre asta”, a declarat Dodon la postul rus de televiziune.

Noul președinte susține că acest lucru nu s-a întâmplat datorită poziției sale „dure”, dar și a victoriei lui Trump în alegerile din SUA.

„Imediat după alegeri am spus clar: băieți, nu vă jucați cu focul. Dacă va fi trebui, vom apăra această victorie cu orice preț. Cred că aceasta a contat în primul rând. Iar în al doilea, nu mai puțin important, a funcționat geopolitica. În alegerile prezidențiale din SUA au pierdut acei care au susținut revoluțiile colorate. Oponenții mei nu ascundeau faptul că au fost sprijiniți de echipa lui Clinton. Sunt sigur că dacă ar fi fost alte rezultate Statele Unite, am fi avut în Moldova o lună foarte fierbinte”, a mai Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...