Câte cazuri de abuz au fost raportate în I semestru în școlile din Moldova

IMG_7742
Foto: Photo Credit: Media-azi.md

Astăzi, 30 ianuarie, este marcată Ziua internaţională a nonviolenţei în şcoală. În acest context, Ministerul Educației publică datele raportului generalizat pentru I semestru al anului de studii 2016-2017, privind cazurile raportate de violență asupra copilului.

Potrivit raportului, în perioada septembrie-decembrie 2016 angajații din sistemul educațional au raportat 5.642 de cazuri de violență asupra copilului, ce au avut loc în familie, în școală sau în alte locuri şi servicii din comunitate.

Rodica Josanu, șefă a Secției juridice a Ministerului Educației, a menționat: „Față de I semestru al anului precedent de studii, numărul cazurilor raportate în semestru I al anului academic 2016-2017 a crescut cu 960, ceea ce reiterează creșterea spiritului de responsabilitate civilă în rândul membrilor comunității educaționale. În aceeași ordine de idei, se menţine tendința în creștere a numărului de cazuri identificate și sesizate de către adulți cu responsabilități legale față de creșterea și dezvoltarea copilului”.

Cele mai multe cazuri – 2.866, se referă la violența fizică, alte 1306 – la violența emoțională, iar 1278 – la neglijare. De asemenea, au fost semnalate 167 de cazuri de exploatare prin muncă și 25 de cazuri de abuz sexual.

Procedura de identificare și raportare a cazurilor de violență de către angajații instituțiilor de învățământ face parte dintr-o strategie complexă de prevenire și combatere a violenței față de copii lansată de Ministerul Educației, în februarie 2013.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente