(STUDIU) Odnoklassniki.ru – cel mai popular site de socializare printre moldoveni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reţelele de socializare devin tot mai atractive pentru moldoveni. Potrivit unui studiu, în 2016 de cea mai mare creştere s-a bucurat aplicaţia Instagram, înregistrând o majorare a numărului de utilizatori cu 152 de procente. În același timp, Odnoklassniki rămâne în continuare cea mai populară rețea de socializare în rândul moldovenilor.

Facebook și Odnoklassniki rămân în continuare cele mai populare rețele de socializare, cea din urmă depășind numărul de 1,1 milioane de utilizatori activi lunar. Site-ul Odnoklassniki.ru rămâne a fi și principala sursă de informare a moldovenilor, fiind urmată de Facebook.

În 2016, Facebook nu a stat pe loc, astfel s-a produs o creștere de circa 33% sau 190 de mii de utilizatori, până la 760.000 de utilizatori, față de anul precedent. În același timp, Instagram, aplicaţia de foto şi video sharing, a crescut cu 151 de mii de conturi faţă de anul precedent. În total, în țara noastră, Instagram are 250.000 de utilizatori.

Totuși cei mai mulți internauți din Moldova, peste 1,1 milioane, folosesc mai des reţeaua de socializare din Rusia, Odnaklassniki. Majoritatea au între 20 şi 29 de ani și nu au o facultate absolvită. Iar, în mare parte, cei care accesează site-ul sunt bărbați.

Datele studiului mai arată că anul 2016 s-a remarcat printr-o creștere semnificativă a fenomenului numit „vlogging”, devenind un trend care în anul 2017 va crește considerabil.

Conform statisticilor, 45,6% din moldoveni utilizează zilnic internetul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...