Iohannis îndeamnă Guvernul să nu ignore „vocea oamenilor” după protestele masive de duminică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului „să abandoneze” demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale, subliniind că „vocea oamenilor nu poate fi ignorată”.

„Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale”, a scris președintele Iohannis, luni, pe Facebook.

El subliniază că „România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă”.

Manifestație fără precedent duminică în toată România. Potrivit presei de la București, în toată țara au ieșit în stradă aproape 100 de mii de oameni, acesta fiind cel mai mare protest în România de după revoluție.

Oamenii au ieșit în stradă în semn de protest faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Cei mai mulți oameni, în jur de 50 de mii, au ieșit în stradă la București. Ei au scandat „Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, „Hoţii”, „Iliescu lângă Vişinescu”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „La închisoare, nu la guvernare”, „DNA să vină să vă ia”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...