Starul spaniol, în vârstă de 56 de ani, se antrena în sala de gimnastică a reşedinţei sale - un conac din Cobham, Surrey, estimat la 2,4 milioane de dolari -, joi seară, în momentul în care a simţit dureri acute în zona pieptului. Actorul a fost transportat de urgenţă de paramedici la spitalul St. Peter din Chertsey.

Antonio Banderas, care locuieşte în acea reşedinţă cu iubita lui, Nicole Kimpel, în vârstă de 37 de ani, a dezvăluit pentru tabloidul The Sun că a suferit ”un episod cardiac” şi a mulţumit medicilor britanici care l-au tratat.

Starul hollywoodian s-a despărţit de Melanie Griffith în 2015 după o căsnicie de 19 ani. Actorul a declarat că viaţa lui a trecut printr-o schimbare majoră după divorţul de diva hollywoodiană şi că a simţit nevoia de a se reinventa.

Astfel, pe lângă cariera sa interpretativă, Antonio Banderas a început să studeze moda la colegiul Central Saint Martins din Londra.

Recent, Antonio Banderas a lansat prima sa colecţie vestimentară dedicată bărbaţilor.

Antonio Banderas, născut pe 10 august 1960, este un actor, regizor şi producător spaniol. Şi-a început cariera jucând într-o serie de filme regizate de Pedro Almodovar şi a jucat apoi în câteva filme celebre produse la Hollywood, în special în anii 1990 şi 2000, precum ”Asasini/ Assassins”, ”Evita”, ”Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor”, ”Philadelphia”, ”Desperado”, ”Masca lui Zorro” şi ”Joaca de-a spionii/ Spy Kids”. În ultimii ani, starul spaniol a asigura vocile unor personaje principale în filmele de animaţie din francizele ”Shrek” şi ”Puss in Boots”.