Mihai Cereș și Vasile Oleinic, despre participarea la Diamond Challenge cu proiectul „Scorpion”

16402826_750712765078611_3246884599909400409_o

În acest weekend, mai multe echipe de tineri antreprenori au luptat pentru posibilitatea de a reprezenta Republica Moldova în SUA la Diamond Challenge. Doi tineri inovatori, Mihai Cereș și Vasile Oleinic, care s-au clasat pe locul 3, ne povestesc despre experiența lor din concurs.

„Proiectul Diamond Challenge este o competiție internațională de business pentru tinerii liceeni, iar finala are loc la Delaware, SUA. Scopul final al competiției se rezumă la crearea unui concept de business sau antreprenoriat social care este analizat de un juriu. În crearea lui echipa e ajutată de mentori și este stimulată prin diferite training-uri care ajută la cizelarea conceptului. În faza finală sunt șase echipe clasificate în două categorii, business concept și social venture, ele prezintă pitchurile lor în față unui juriu care decide care este cel mai bun”,  susține Mihai.

„Avantajele acestui proiect sunt nu doar experiența acumulată de echipe în timpul pregătirilor și a prezentărilor propriu-zise, ci și posibilitatea de a întâlni specialiști avansați în domeniul businessului și desigur posibilitatea de a implementa ulterior proiectul dat în viața cotidiană. Aceasta și m-a motivat să intru în concurs împreună cu Mihai, care mi-a propus acest proiect”, mai adaugă Vasile.

Cu toate că s-au înscris cu mai puțin de o oră înainte de deadline, băieții au reușit să ajungă în top trei cu proiectul lor, „Scorpion”.

„«Scorpion» este o companie care rezolvă problema calității aerului în casă prin intermediul sistemelor de purificare a aerului. Mulți oameni nu sesizează pericolul iminent care îl prezintă aerul din încăperi, acesta fiind de până la cinci ori mai poluat decât aerul de afară. Sistemele de purificare elimină acest pericol în materie de 99%, iar așa, locuința va fi plină de aer curat, care va aduce doar beneficii. În plus, pentru a optimiza funcționarea acestor sisteme, «Scorpion» vine cu aplicații de monitorizare a aerului din încăpere, pentru ca să obțineți un randament cât mai mare posibil. Aceste trackere informează despre nivelul poluării, schimbarea filtrelor etc.”, concretizează Mihai despre conceptul lor de business.

Punctul lor de sprijin a fost că „oamenii nu cunosc cât de poluat este aerul în interiorul caselor și apartamentelor sale,” spune Vasile.

„Împreună cu Mihai am analizat această situație pe plan local și international și în scurt timp am realizat gravitatea situației și tempoul accelerat cu care problema dată crește. Aceasta afectând un grup vast de persoane, începând cu familiile cu copii mici până la persoanele în etate sau persoanele cu boli respiratorii, ne-am gândit să oferim o soluție,” precizează tânărul.

„Scorpion” oferă purificatoare de aer, ce includ un HEPA filtru (High Efficiency Particulate Air – eficiență ridicată pentru particule), avantajul căruia constă în faptul că acesta reține până la 99% din cele mai fine impurități și alergeni din aer, diminuând în acest fel riscul apariției crizelor de astm, rinitelor alergice, conjunctivitelor alergice sau altor tipuri de alergii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente