(AUDIO) Tinere din Moldova, sclave sexuale în Turcia; „Afacere” de familie, deconspirată de poliție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O grupare criminală specializată în trafic de ființe umane și trafic de copiii a fost anihilată de polițiști. Doi dintre membrii grupării au fost deferiți justiției.

Din grupare fac parte trei persoane care sunt rude de gradul I. Conform schemei infracționale, fiecare membru își avea rolul bine definit: mama – moldoveancă de 44 de ani, era capul grupării și gestiona mijloacele bănești obținute în urma activității criminale, iar copiii, cetățeni moldoveni – fiică de 26 și fiul de 20 de ani, recrutau și transportau victimele în Turcia.

Ofițerii de investigații ai Departamentului Poliției de Frontieră în conlucrare cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, au identificat 13 persoane de gen feminin, printre care o minoră, care pe parcursul anilor 2015 – 2016 au fost victime ale traficului de ființe umane. Tinerele erau recrutate și trimise în Turcia, unde erau supuse exploatării sexuale comerciale.

În prezent, fiul – alias „Leo” este deținut în stare de arest, acesta în 2015 a fost condamnat la 3 ani și 4 luni pentru „jaf”, aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de 2 ani, iar fiica este cercetată în stare de libertate, deoarece are un copil minor la întreținere.

Mama și alți membri ai grupării criminale se eschivează de la organul de urmărire penală, urmând a fi inițiată procedura de anunțare în căutare internațională.

Conform legislației în vigoare, dacă se va dovedi vinovăția persoanelor implicate în grupul infracțional, acestea riscă de la 7 la 20 ani de detenție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...