(VIDEO) Primarul de origine moldovenească din Chicago se impune în fața lui Trump: „Nimeni nu se va simți străin printre noi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de origine moldovenească al metropolei Chicago, Rahm Emanuel dezaprobă măsurile anti-imigranți luate recent de președintele Donald Trump.

Edilul susține că în orașul pe care în administrează deciziile legislative nu se vor aplica și acesta va găzdui migranți chiar dacă nu au actele de ședere în regulă, iar aceștia vor fi mereu bineveniți, potrivit Chicago Tribune.

În cadrul unei conferințe de presă acesta a ținut să sublinieze în declarația sa și originile moldovenești pe care le deține.

„Nimeni nu se va simți străin printre noi. Indiferent că ești din Polonia sau Pakistan, fie că provii din Mexic sau Moldova, de unde este bunicul meu, mereu vei fi binevenit în Chicago să-ți îndeplinești visul american”, a declarat primarul din Chicago.

Primarul Rahm Emanuel este nepotul unui imigrant din Republica Moldova care a plecat în America în 1917.

Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care suspendă temporar, pentru cel puţin 120 de zile, programele de relocare a refugiaţilor şi blochează temporar, pentru cel puţin 90 de zile, intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...