O stradă sau o instituție din capitală va purta numele regretatului artist Ion Ungureanu

ungureanu

Maestrul în arte, ex-ministrul culturii, fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, Ion Ungureanu, s-a stins din viață, iar corpul său neînsuflețit va fi adus la Chişinău de către salvatori. Primăria va propune Consiliului municipal Chișinău ca o stradă sau o instituție din capitală să-i poarte numele regretatului artist.

În cadrul ședinței ordinare a Primăriei Chișinău, Dorin Chirtoacă a menționat că i-a făcut o vizită artistului în luna decembrie și că va propune Consiliului municipal Chișinău ca o strada sau o instituție să fie redenumită în memoria regretatului artist.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, corpul neînsuflețit al artistului va fi preluat astăzi, 30 ianuarie, de la București de un echipaj de salvatori și conducerea Serviciului. Salvatorii au pornit spre capitala României la ora 05.00 dimineața. Angajații Serviciului vor aduce sicriul artistului la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău, de unde ulterior maestrul va fi adus la Palatul Național, menționează IPN.

Potrivit informațiilor Ministerului Culturii, marţi, în jurul orei 10.00, sicriul va fi adus la Biserica „Teodora de la Sihla” după care, în jurul orei 12.30, va fi adus la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, unde va avea loc un miting de comemorare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente