Ministerul Apărării ar putea rămâne fără Aeroportul Mărculești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Aeroportul Internațional „Mărculești” va fi transmis din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Economiei și Comerțului pentru a-i fi îmbunătățit managementul, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Economiei.

Aeroportul Internațional Mărculești a fost fondat în anul 2004, în baza unității militare din Mărculești, are o suprafață de 265,2 ha. Ulterior, la 10 iulie 2008, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat Legea cu privire la Aeroportul Internațional Liber „Mărculești”, scrie radiochisinau.md.

Legea prevede crearea unei zone economice libere, în baza infrastructurii și teritoriului aeroportului, precum și un regim vamal și fiscal preferențial, în vederea asigurării unui climat investițional favorabil pentru atragerea investitorilor și realizarea proiectelor economice.
Atât aeroportul cât și zona economică liberă este gestionată de către Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional „Mărculești”, în calitate de investitor general.

În pofida măsurilor întreprinse, pe parcursul ultimilor ani, activitatea întreprinderii se înrăutățește în mod constant. În anul 2015, întreprinderea a înregistrat pierderi de peste 20 de milioane de lei. Acest lucru este cauzat de „gestionare ineficientă atât în aspect managerial cât și corporativ”, potrivit Ministerului Economiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...