Facebook Messenger este una dintre cele mai fiabile platforme online pentru chat în format text, teleconferinţă şi videochat. Indiferent dacă foloseşti serviciul pentru conversaţii cu colegii de muncă sau pentru a relua legăturile cu prieteni vechi de peste mări şi ţări, un lucru este de apreciat. Facebook face eforturi constante pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea Messenger, atât online, cât şi prin intermediul aplicaţiilor de mobil.

Pentru situaţia în care vrei să ştii cum trimiţi mesaje la mai multe persoane pe Messenger fără a crea unul sau mai multe grupuri, ai nevoie de o extensie. Intitulată MessengerMerge, după ce ai instalat-o din Chrome WebStore câştigi automat un buton nou pe Messenger. Dacă obişnuieşti intri pe Facebook pentru a folosi Messenger, merită reţinut că Messenger.com oferă mai puţine surse de distragere, iar oficialii companiei fondate de Mark Zuckerberg oricum fac eforturi să te forţeze să migraţi către Messenger.com. 

După instalarea extensiei MessengerMerge, nu vei vedea nici un buton nou în Chome şi nici o funcţie nouă nu va fi foarte evidentă. În schimb, deasupra liste de contacte cu care ai interacţionat recent, vei avea un buton cu simbolul +. Prin apăsarea lui, vei putea tasta numele unui maxim de 16 prieteni cărora să le trimiţi acelaşi mesaj, fără ca ei să fie introduşi într-un singur grup. După primele litere tastate, vei primi sugestii din care poţi alege contactele care te interesează. Practic, din momentul în care vor răspunde, vei purta o discuţie separată cu fiecare dintre destinatarii mesajului cu pricina. Ca un bonus, poţi trimite un maxim de trei mesaje diferite către prietenii de pe Facebook dintr-un singur foc. Condiţia este să fie vorba de un maxim de 16 persoane. Astfel, se evită posibilitatea expedierii de spam în masă.