Dodon: Procuratura nu se bucură de încredere din cauza politicienilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Procuratura nu se bucură de cea mai mare încredere a populației, iar vina pentru asta cade, în primul rând, pe unii reprezentanți ai clasei politice care și-au permis ingerințe politice” în activitatea instituției, susține președintele Igor Dodon.

Șeful statului a lansat sâmbătă un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării a 25-a de la formarea organelor Procuraturii Republicii Moldova.

„Instituția Procuraturii constituie unul dintre pilonii statalității țării noastre, întrucât anume lucrătorilor Procuraturii le revine responsabilul rol de a sta la straja ordinii de drept și de a contribui la înfăptuirea justiției. Or, fiecare Procuror ar trebui să se raporteze la acest sistem ca la o valoare fundamentală și o garanție a statului de drept, iar sarcinile pe care le aveți nu sunt deloc ușoare și necesită profesionalism înalt, curaj și un puternic simț al datoriei”, se arată în mesajul președintelui.

„Deși, cu regret, actualmente, Procuratura nu se bucură de cea mai mare încredere a populației, iar vina pentru asta cade, în primul rând, pe unii reprezentanți ai clasei politice care și-au permis ingerințe politice în activitatea Dumneavoastră, am încredere că independența și imparțialitatea multora dintre cei care înfăptuiesc actul justiției vor contribui la consolidarea unui sector al justiției echitabil și la fortificarea statalității Republicii Moldova”, a mai menționat Igor Dodon, care în acest an a rupt tradiția și nu le-a mai acordat procurorilor ordine și medalii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...