Cele mai îndrăznețe idei de afaceri ale liceenilor participanți la Diamond Challenge Moldova 2017

16300548_750712801745274_5615310004534380699_o

Sâmbătă, 28 ianuarie, a avut loc a patra ediție Diamond Challenge Moldova. 13 echipe de liceeni și-au prezent ideile de afaceri, iar în urma jurizării două dintre acestea au fost desemnate câștigătoare și urmează să ne reprezinte țara la competiția internațională de la Delaware. Vă prezentăm pe scurt ce reprezintă ideile finaliste.

# Safe Yard – câștigătorii locului I la categoria „Business Concept”

Proiectul care a luat premiul mare presupune instalarea limitatoarelor de viteză care sunt produse la București. În spatele acestui proiect se ascund multiple chestionare și calcule care ar ridica nivelul de siguranță în curțile din Chișinău, la un preț accesibil. Ideea impresionează prin simplitate și complexitate totodată, fiind ușor de implementat și rezolvând problemele vitezei excesive cu care se confruntă locatarii.

# Scorpion

Aerul din încăperi care este cu 5% mai poluat decât cel din atmosferă a stimulat tinerii liceeni să vină cu ideea unui proiect ce include instalarea purificatoarelor de aer și a trackerilor care vor informa despre compoziția aerului în locuințe. Persoanele cu boli pulmonare, astm, copiii, persoanele în etate vor putea respira aer curat și folositor.

# Buk

Proiectul vrea să trezească dragostea față de lectură a micilor cititori. Buk constă din crearea unor cărți personalizate pentru fiecare copil, pentru a-l fascina cu ilustrațiile și scenariul acestora. Pe lângă prețurile accesibile pe care echipa le oferă, acest proiect ar înlătura lipsa de interes a copiilor când vine vorba de cărți.

#Authentic Allure

Proiectul este destinat tinerelor liceene și ar include lecții gratuite despre cum ar trebui să se comporte, simtă și îngrijească femeile în devenire. Acutizarea problemei operațiilor plastice a stârnit dorința acestor tineri de a schimba viziunea fetelor și băieților asupra frumuseții.

# Candles for (Mold)ova – câștigătorii locului I la categoria „Social Venture”

Pentru a soluționa problema mucegaiului care apare atunci când umiditatea este înaltă, tinerii liceeni au decis să găsească o soluție inovatoare – lumânări din ulei de ceai. Cantități mici ale acestui ulei sunt de ajuns pentru a înlătura formarea mucegaiului, însă păstrarea uleiului este ineficientă, iar ideea de a include picături de ulei în lumânări este o cale rațională de rezolvare.

# Care Connection

Ideea proiectului constă în inaugurarea unui site unde părinții ar avea posibilitatea de a găsi elevi care ar dori să aibă grijă de copiii lor, iar elevii – de a găsi un loc de muncă. Site-ul oferă două opțiuni: activități de tip deschis unde părinții și-ar lăsa copiii să interacționeze cu alți semeni sau stabilirea unei conexiuni directe între părinți și elevii care ar dori să lucreze part-time.

# Dance Studio

Proiectul propune soluția pentru modul sedentar de viață al elevilor. Ideea constă în deschiderea unui studio de dans unde elevii ar putea veni după școală pentru a se dezmorți și a învăța să se miște pe ritmuri noi. Îmbunătățirea stării de sănătate și buna dispoziție sunt garantate.

# Development 4 Teen

Proiectul se axează pe tinerii ai căror părinți muncesc peste hotarele țării. Soluționarea problemei dezinformării acestora cu privire la unele domenii constă în crearea unei aplicații mobile care ar oferi informații utile despre domeniul IT, psihologie, gătit, modul sănătos de viață și limbile străine.

# Globes of wool

Scaunele sunt adesea reci și tari, însă odată cu problema, vine și soluția. Proiectul Globes of Wool prezintă crearea unor covorașe făcute din lână. Lâna fiind antibacterială și moale, prezintă materia perfectă din care ar putea fi fabricate covorașele.

# Handmade goods Moldova

Proiectul constă în crearea unei aplicații mobile în cadrul căreia persoanele cu dizabilități ar putea să își prezinte și vândă produsele Handmade. Tinerii au scopul de a transforma aplicația în ceva mai mult decât un magazin online, intenționând astfel să promoveze relația producător-cumpărător și să motiveze mai mulți oameni să creeze ceva inedit. Cumpărătorii vor avea posibilitatea să doneze în caz că au fost impresionați de unele creații.

# iknow

Proiectul presupune un site care ar ajuta elevii să înțeleagă mai bine materialul școlar. Acest tip de site-uri este foarte popular și răspândit în lume, însă Republica Moldova nu are un astfel de site care ar include Tutori online, lecții explicate și rezolvări via text. Pentru activitatea de tutore, tinerii liceeni s-au gândit să ofere certificate de voluntariat.

# InGenerate

Crearea unei platforme unde organizațiile liceele ar putea contacta cu filantropii care ar dori să investească bani pentru îmbunătățirea unor domenii din instituția dată. Impactul social scontat al acestui proiect constă în dezvoltarea comunităților, angajarea tinerilor în proiecte pentru îmbunătățirea situației din comunitatea lor.

# Intellect

Proiectul are ambiția de a crea un website pentru comunicare și dezvoltare intelectuală. Site-ul este menit să aibă flexibilitate și să fie ușor de folosit pentru oricine își propune acest lucru. Fiecare user va avea propriul său profil și va putea invita și prieteni. Chiar dacă există multe website-uri de acest gen, Intellect.com va oferi posibilitatea de a comunica pe diferite teme precum: fizica cuantică sau Al Doilea Război Mondial.

*****

Diamond Challenge Moldova, care se află deja la a patra ediție în Republica Moldova, este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată liceenilor cu spirit inovativ, care au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia în comunitatea lor. Diamond Challenge Moldova pune în joc un premiu pentru cea mai bună idee de afacere și o călătorie în Statele Unite la finala internațională de la Delaware.

 

16195795_749885778494643_4431496542356627119_n
Sursa: facebook/diamond challenge moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente