Principală  —  Reporter Special  —  Reportaje   —   Migdalele – capsulele de energie…

Migdalele – capsulele de energie și sănătate

Sănătatea noastră și a apropiaților noștri este ceea ce ne interesează cel mai mult. Alimentele bogate în vitamine, exercițiile fizice și somnul sunt ceea ce ne recomandă de obicei specialiștii. De sănătatea consumatorilor s-a îngrijorat și familia Lebedev, care are o livadă de migdali în orașul Ștefan Vodă.

„Fiecare migdală este mai mult decât o capsulă de energie, pentru că poartă în sine întreaga noastră muncă și dăruire. În anul 2007, analizând ce produse sănătoase oferă piața din R. Moldova, am decis să plantăm migdali, pe o suprafață totală de 40 ha. Ne-am bucurat de prima roadă peste trei ani de la plantare și cu acestea încercăm să ne alintăm cumpărătorul, care este în căutarea produselor sănătoase, nutritive și de calitate”, susține Renat Lebedev, administratorul și proprietarul companiei „LARO Migdale”.

O săptămână productivă începe cu o doză generoasă de energie! Migdalele sunt mici capsule de energie care vă vor colora zilele posomorâte și oferi un cocktail de fibre și proteine necesare pentru dezvoltarea și menținerea sănătății.
Consumul zilnic, pe stomacul gol, a 7-10 migdale ajută la îmbunătăţirea memoriei. De asemenea, migdalele sunt o sursă importantă de fier, care contribuie la producţia si creşterea numărului de celule roşii din sânge.

Migdalele sunt bogate atât în vitamina E, contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, părului și unghiilor, precum şi conţin o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.

Când consumi migdale, ții la distanță stresul, depresia și stările generale de oboseală (fizică sau psihică). Acest lucru se datorează echilibrului potrivit dintre ionii de calciu, magneziu și potasiu, ce ajută astfel la menținerea tonusului muscular și previn stările de iritabilitate nervoasă. De cele mai multe ori lipsa de calciu din sânge, este cea care produce stările de nervozitate. Pe lângă aceste beneficii, consumul regulat de migdale ajută la tonifierea mușchilor și astfel sunt indicate pentru atleți și alte persoane ce au activitate fizică intensă.

De asemenea, conținutul crescut de calciu și vitamina E, al migdalelor, ajută la menținerea cât mai sănătoasă a sistemului cardiovascular. Mai mult, vitamina E, este un antioxidant atât de puternic, încât poate preveni formarea de plăci arteriosclerotice pe artere.

Datorită conținutului ridicat în nutrienți (în special de minerale esențiale pentru dezvoltarea fătului), migdalele sunt ideale atât pentru femeile însărcinate, cât și pentru cele care alăptează. Este demonstrat că migdalele pot să sporească secreția de lapte la mamele care alăptează, scria medicul George Pamplona-Roger, în cartea sa „Sănătatea prin alimentație”.

PUB – Dacă doriți să comandați produse de la „LARO Migdale”, sunați la numărul: 060260002