Un deputat rus a cerut în Dumă retrocedarea „pământurilor strămoșești” de la Kazahstan și Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Rusia trebuie să redobândească de la țările vecine pământurile ”strămoșești” pierdute”, a declarat în Duma de Stat de la Moscova, „deputatul” de Crimeea, Pavel Șperov, transmite UNIAN.

„Suntem o țară măreață și trebuie să ne protejăm interesele în întreaga lume, cu toate forțele. Și avem forțe suficiente. Trebuie să intensificăm propaganda pentru că nu este încă nimic pierdut în așa-numita proximă străinătate”, a spus el.

Potrivit lui Șperov, „atunci când noi, de exemplu, în Kazahstan, le spunem ruşilor de acolo diaspora, este pământul nostru temporar secesionat. Granițele nu sunt pentru totdeauna, și ne vom întoarce la frontierele vechiului stat rus. Acest lucru va avea loc în viitorul apropiat”.

El cere să nu li se mai spună diaspora ruşilor din „proxima străinătate” (fostele republici URSS) deoarece, în acest fel, ei sunt tăiaţi de la Rusia şi echivalaţi cu compatrioții ruşi din Australia.

„Ce ne aparţine de secole. Ne aparţine. Uralii de sud, sudul Siberiei – sunt pământurile noastre, căzăcimea de pe Don, Novorossia, Malorossia – acestea sunt pământurile noastre, iar noi trebuie să desfăşurăm o politică pentru a le readuce acasă”, a spus Șperov.

De asemenea, el a spus că Federația Rusă „a pierdut Ucraina ca stat frățesc” și a „educat acolo dușmani ai Rusiei”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...