Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.01.2017

ODIMM va deschide la Cahul un nou incubator de afaceri

ODIMM va deschide la Cahul un nou incubator de afaceri

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) va deschide în mai 2017 cel de-al 10-lea Incubator de Afaceri în Raionul Cahul. Incubatorul va avea același format ca celelalte 9 Incubatoare de Afaceri, deschise în ultimii 8 ani în raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Ceadâr-Lunga, Cimișlia şi Nisporeni.

Instituția va oferi doritorilor de a-și deschide o afacere spațiu la prețuri rezonabile, instruire și suport antreprenorial pe parcursul a 3 ani.

Iulia Iabanji, directorul general ODIMM a menționat, în cadrul unei sesiunii de informare organizate la Cahul, că incubatorul va oferi tinerilor antreprenori mai multe avantaje și va elimina o parte din barierele cu care se confruntă de obicei la etapa de inițiere a afacerii.

Potrivit Iuliei Iabanji, Incubatoarele reprezintă deja o istorie de succes pentru sectorul IMM. Ele și-au demonstrat vitalitatea și oportunitatea pe parcursul celor 8 ani. Primul Incubator de afaceri a fost deschis la Soroca, în decembrie 2009.3

„Dincolo de suportul logistic necesar demarării activității, a preţului redus la spaţiile de producere şi a oficiilor, Incubatorul de Afaceri oferă un mediu prielnic dezvoltării, prin furnizarea de informaţie şi consultanţă antreprenorială, a transferului de bune practici, prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate”, a menționat Iulia Iabanji.

Deschiderea Incubatoarelor de Afaceri reprezintă una dintre prioritățile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport antreprenorial pentru satisfacerea necesităţilor mediului de afaceri, în special din zonele rurale. Incubatorului de Afaceri din Cahulva fi deschis în colaborare cu autorităţile publice locale, în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale”, finanţat de Uniunea Europeană. În anul 2017 se preconizează deschiderea încă a unui Incubator de Afaceri la Călărași.

Până în prezent, în cadrul celor 9 Incubatoare de afaceri, deschise cu suportul ODIMM au fost create 103 afaceri noi, care au contribuit la deschiderea a  408 locuri de muncă. De la crearea lor, în incubatoare au activat  289 de rezidenți. În 2017 vor fi deschise două noi Incubatoare de Afaceri – la Cahul și Călărași.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus