Actualitate

Cetăţenii îşi vor putea schimba medicul de familie pe tot parcursul anului

Conform documentului, persoanele care se vor înregistra pentru prima dată sau îşi vor schimba medicul de familie în cadrul aceleiaşi instituţii vor depune cererea la medicul ales şi vor beneficia de serviciile acestuia din data acceptării cererii de către medic.

Totodată, cetăţenii care vor opta pentru serviciile unui medic de familie dintr-o altă instituţie medico-sanitară vor beneficia de serviciile medicului ales din momentul efectuării modificărilor în sistemul informaţional al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM). Pentru aceasta ei vor depune personal o cerere la serviciile de relaţii cu beneficiarii ale CNAM, care se află în cadrul agenţiilor teritoriale ale companiei, în fostele centre ale medicilor de familie ori în spitalele raionale.

De asemenea, pe parcursul următorilor cinci ani toţi cetăţenii urmează să-şi reconfirme voinţa de a fi înregistraţi pe lista medicului de familie prin completarea unei cereri de model nou, care corespunde prevederilor actelor normative privind protecţia datelor cu caracter personal.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *