Produsele vizate sunt utilizate în industriile: petrochimică, pregătirea alimentelor, construcţii navale, producţie de energie şi construcţii.

Într-un comunicat de presă, Executivul comunitar a precizat că investigaţia sa a confirmat că produsele respective sunt vândute în Europa la preţuri de dumping. În consecinţă, Comisia a decis să introducă taxe anti-dumping variind între 5,1% şi 12,1% pentru exporturile din Taiwan şi între 30,7% şi 64,9% pentru exporturile chineze.

De asemenea, Executivul comunitar subliniază că un număr total de 39 de măsuri anti-dumping şi anti-subvenţii au fost introduse pentru importurile incorecte de produse din oţel, dintre care 17 vizează China.

În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.