(video) Priveşte printr-o cameră termală în cât timp motorul se încălzeşte când afară e ger

O întrebare pe care des şi-o pun şoferii este cât timp ar trebui să funcţioneze motorul, din momentul pornirii acestuia pe timp de iarnă şi până la începerea deplasării.

Unii automobilişti pretind că este cel mai bine de a conduce autovehiculul imediat sau după câteva secunde de la pornirea motorului acestuia, deoarece acest lucru reduce uzura pieselor cauzate de lubrifierea slabă.

Vezi şi: E bine să ştii: Este eficientă sau inutilă încălzirea motorului pe loc înainte de plecare

Alţii însă spun că motorul trebuie să funcţioneze după pornire cel mult trei minute, după care se pornesc de pe loc.

Părerile sunt împărţite, dar care sunt corecte? Un răspuns ar veni de la inginerul Jason Fenske, popular pe Youtube, care ne arată cu ajutorul unei camere termale, cât timp îi ia motorului să se încălzească atunci când este pornit la rece.

Vezi şi: (video) Trebuie sau nu să lași motorul să se încălzească înainte de a pleca cu mașina de pe loc?

Acesta a folosit pentru experiment un Subaru Crosstrek, pe care l-a pornit la o temperatură de minus şase grade Celsius, după ce a stat în frig 24 de ore, şi i-a monitorizat turaţia motorului, temperatura lichidului de răcire, clapeta de acceleraţie şi temperatura de admisie.

Respectiv, au fost nevoie de cel puţin cinci minute pentru ca turaţiile motorului să scadă de la aproape 2.000 la sub 1.000 rpm şi pentru ca temperatura lichidului de răcire să atingă un nivel optim pentru buna funcţionare.

Sursă: Drivemag

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/