(video) Jefuiau locuințele moldovenilor plecați peste hotare. Trei tineri au fost reținuți de poliție

16395914_1408346682572584_1420222859_n

Trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, domiciliați în raionul Cimișlia și Comrat au fost reținuți, fiind suspectați de furturi din locuințe pe teritoriul de sud al țării. Unul dintre suspecți este arestat pentru 30 de zile, fiind judecat anterior pentru cazuri similare, ceilalți doi sunt cercetați în stare de libertate.

În urma măsurilor speciale de investigații, efectuate de forțele de ordine, la 23 ianuarie curent, în orașul Comrat, a fost reţinut un suspect, ulterior, pe 24 ianuarie, au fost reținuți și ceilați doi suspecți.

Aceștia, au recunoscut că pe timp de noapte, pătrundeau în gospodăriile oamenilor care lipseau de acasă ori erau erau plecați peste hotarele Republicii Moldova.

O parte din bunurile sustrase (notebook-uri, televizoare, aparate de fotografiat, obiecte electrocasnice) au fost depistate și ridicate de poliție, fiind ridicate de asemenea și obiectele care au servit ca mijloace la săvârşirea infracţiunilor.

Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă de până la 5 ani privațiune de libertate.

Poliţia atenționează cetățenii cu privire la unele măsuri de siguranţă:

– dacă plecaţi de acasă nu lăsaţi uşa neâncuiată;
– asiguraţi-vă că uşa principală de acces în locuinţă este încuiată peste noapte;
– fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi, dacă totuşi vi s-a întâmplat, schimbaţi imediat lacătul uşii;
– montaţi pe partea interioară a uşii un lanţ de siguranţă, care să limiteze deschiderea acesteia în cazul în care deschideți unei persoane pe care nu o cunoaşteţi;
– fiți foarte atenți la persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă,detergenţi, bijuterii, etc), aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;
– pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii nici un geam deschis;
– montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.
– când plecaţi de acasă în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa.

Iar în caz de necesitate informați imediat Poliţia la numărul 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente