Doi adolescenți, o soră și un frate, s-au intoxicat cu monoxid de la o sobă defectă

foc-soba

Doi minori, un băiat în vârstă de 16 ani și sora acestuia în vârstă de 14 ani au fost internați de urgență la spital, după ce aceștia s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Cazul a avut loc în seara zilei de ieri în localitatea Năvîrneț raionul Fălești. Cel mai probabil minorii s-au intoxicat în urma exploatării unei sobe defecte din propria locuință. Copii au fost transportați la spitalul raional, iar medicii le-au acordat îngrijiri medicale, stare acestora la moment fiind în afara oricărui pericol.

Cazul este cercetat de specialiștii Serviciului Situații Excepționale, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. În acest context pompierii recomandă oamenilor să respecte regulile de exploatare a sobelor, să nu le supraîncălzească și să aerisească încăperile.

Mai mult, salvatorii îndemnă gospodarii să verifice minuțios sursele de încălzire înainte de utilizarea acestora, pentru a evita tragediile.  

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale de la începutul anului nouă persoane au decedat în urma intoxicațiilor cu monoxid de carbon emanat de la sobe defecte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente