Recomandări #diez: 15 evenimente la care să mergi în ultima zi de vineri din ianuarie

hug

Iată că și ultima vineri din luna ianuarie ne bate la ușă, iar pentru ca ea să fie memorabilă,noi v-am pregătit mai multe evenimente faine la care să mergeți. Iată recomandările noastre:

#1. Nick BK Nikita Juraveli BD Party

1

Omagiații Nick BK & Nikita Juraveli au pregatit un program special cu ocazia zilei de naștere. Astfel, doritorii de a participa la o seară pe cinste sunt așteptați cu drag, detalii suplimentare aici.

 

#2. Campionatului Internațional de Badminton „Iarna 2017”

2

În perioada 27-29 ianuarie 2017 se va desfășura Campionatul Internațional de badminton „Iarna – 2017”. În cadrul acestuia vor participa profesioniști, începători și veterani. Scopul evenimentului este de a promova cultura fizică şi a sportului, a modului sănătos de viaţă pentru tineri și sportivii amatori de orice vârstă. Totodată, prin acest campionat se dorește încurajarea tinerilor în practicarea badmintonului. Mai multă informație veți găsi pe pagina evenimentului.

 

#3. Social media – arma cu două tăișuri

3

Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews relansează seria de evenimente destinate tinerilor ”European cafe”. Tema abordată în cadrul aprimei întâlniri din 2017 este „Social media – arma cu două tăișuri”. Tineri vor afla de la experți cum pot fi valorificate instrumentele din acest domeniu și cum pot fi evitate capcanele din mediul online. Printre invitați sunt Vlada Ciobanu, blogger, Elena Robu, jurnalistă la portalul Unimedia, Victor Spînu, co-autorul aplicației Trolles, Victor Solomon, lector de la egal la egal în cadrul Centrului Internațional La Strada. La eveniment pot participa studenți, elevi, tineri activi civic în căutare de idei noi, care ar putea iniția și dezvolta proiecte de impact în mediul online. Pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului.

#4. Întâlnirile literare. Invitat: Atelierul „Vlad Ioviță”

4

Atelierul Vlad Ioviţă al Bibliotecii Municipale, coordonat de Dumitru Crudu, este invitatul nostru în cadrul Întâlnirilor literare ale Uniunii Scriitorilor din Moldova. Alexandru Potcoavă, scriitor al tinerei generaţii din Timişoara, va fi însărcinat cu temele de lucru, el fiind oaspetele Atelierului Vlad Ioviţă şi (mai târziu) al Cenaclului Republica. La eveniment sunt invitați tinerii care vor să îşi testeze talentul literar la atelierul de scriere creativă. Pentru mai multe detalii aici.

 

#5. Meet an American with Gavin Piercy

5

Centrul de Resurse American invită toți doritorii să participe la evenimentul său: Întâlnește un American. Invitatul ediției de vineri este Gavin Piercy, Ofițerul pe Afaceri Culturale la Ambasada SUA la Chișinău. Invitatul va vori deste statul său de origine – Alaska. Important toți cei care își doresc să participe trebuie să dețină un ac de indentitate (* Buletin, Pașaport, carnet de elev / student etc.). Evenimentul este gratuit. Pagina evenimentului este actualizată de organizatori.

 

#6. Expoziția pictorilor Veaceslav Moiseenco și Adrian Suruceanu

6

În perioada 17 ianuarie-17 martie, Alianța Franceză din Moldova prezintă expoziția de grup a pictorilor Veaceslav Moiseenco și Adrian Suruceanu, mai multe informații aici.

 

#7. Tehnici și secrete pentru a reuși BAC-ul la Limba Franceză

7

Acest eveniment este dedicat absolvenților din 2017. Iar organizatorii spun că e bine să vii la acest eveniment dacă vrei să iai o notă maximă la examenul de Limbă Franceză, unde cunoștințele se completează cu tehnici de scriere conform cerințelor. Totodatp, e bine să vii dacă vrei o notă de trecere, prin a cunoaște cum să reușești urmând algoritmul unui examne de BAC. Organizatorii spun că taxa de participare e 50 de lei, iar detalii despre locație și formularul de înregistrare le găsiți pe pagina evenimentului.

 

#8. AP ar penaliza politicienii ce încalcă promisiunile din campania electorală

8

Familia DA se reuneşte într-o nouă dezbatere publică cu moțiunea: „Acest Parlament ar penaliza politicienii ce-şi încalcă promisiunile din perioada campaniei electorale”. Nu rata şansa să vizionezi o dezbatere calitativă alături de Emil Chichioi, Apostol Cristian, Diana Scorpan şi Iuliana Golub, persoane care au fondat, de altfel, această organizație, fiind printre primii promotori ai debate-ului în Republica Moldova. Invitatul special, trainerul sosit la noi din România, Mihai Tonsciuc, împreună cu Fulga Malic şi „veteranii” DA îşi vor depune toate eforturile pentru a analiza din perspectiva unui cetățean sau şi a unei persoane publice, precum ar fi politicienii, comportamentul persoanelor eligibile pe parcursul campaniilor electorale, şi consecințele ce pot surveni după pentru a vă face frumoasă şi informativă seara de vineri. Cei care vor să fie prezenți la eveniment mai multe informații găsesc aici.

 

#9. Spectacolul „Pomul vieţii”

9

Spectacolul „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc. E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre.Versurile matcovschiene: „Sfîntă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară” exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. „Pomul vieţii” ne îndeamnă să curmăm, pe veci, suferinţa. Pe pagina de facebook a evenimentului găsiți detalii referitor la costul biletului.

#10. Arta convieţuirii

10

„Arta convieţuirii” este un spectacol montat după piesa „Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza. Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, ai căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, se respectă normele sociale, dar totul degenerează într-o confruntare puternică, din care ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. „Arta convieţuirii” este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte. Iar informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

#11. De Ziua lui Mozart

11

Tradițional, la sfârșitul lui ianuarie, de Ziua lui Mozart, Sala cu Orgă din Chișinău se solidarizează cu întreaga comunitate muzicală mondială, aducând un omagiu geniului austriac. În acest an, „mozartiana” de la Sala cu Orgă cuprinde 2 concerte. Invitat special – flautistul Giuseppe Nova /Italia. Detalii suplimentare găsiți aici.

#12. Spectacolul „Made in Moldova” – de C. Cheianu

12

Voi nu vedeți incotro mergem? Voi nu vedeti incotro ne ducem? Voi nu vedeti ca intram in rahat? Voi nu vedeti ca deja am intrat? Voooooooi nu vedeti? Voooi nu vedeti? Pagina de facebook a evenimentului oferă detalii despre prețul biletului și unde se pot face rezervări.

#13. Alexandru Potcoavă la Republica

13

Alexandru Potcoavă este un scriitor timișorean care a făcut parte din primul grup al cenaclului Pavel Dan venit la Chișinău în decembrie 2009 în cadrul proiectului Interferențe Timișoara-Chișinău (finanțat de Casa Studenților din Timișoara și organizat de Moni Stănilă și Dumitru Crudu). De atunci este așteptat să se întoarcă la Chișinău. Iar volumul de poezie Într-o zi nu ne vom mai recunoaște, publicat în 2016 de Casa de editură Max Blecher, e prilejul perfect! AStfel, cei care doresc să-l vadă, găsesc aici detaliile necesare.

#14. Workshop Gratuit – Cum să fii un Director Eficient

14

Participanii la eveniment vor afla mai multe despre: Instrumente de management regular; Abilități fundamentale pentru un Director; Tipuri de management și despre funcțiile unui Director. Speaker va fi Alina Andriuta, trainer și cofondator AngryBusiness. Aceesul la eveniment va fi în baza înregistrării pe site și cu un act de identitate, mai multe detalii aici.

 

#15. Enigmatic Showcase pres K`Ali & Minube

15

Line up: K’ Ali, Minube și Liam. Genul House & Techno. SUnt așteptați cei care au 18+, taxa de participare 40 de lei, alte informații găsiți pe pagina evenimentului.

Distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente