(foto) Noul Porsche Cayenne. Cele mai proaspete informaţii despre SUV-ul din Stuttgart

Până la sfârşitul acestui an nemţii de la Porsche ne vor arăta noua generaţie Porsche Cayenne, a treia la număr. Exteriorul maşinii va evolua, iar sub capotă vor interveni schimbări pe care, deja, putem spune că le cunoaştem.

Diferenţa dintre noua generaţie şi cea din prezent nu va fi atât de simţitoare, aşa cum a fost în cazul primei faţă de a doua. Jurnaliştii britanici de la Auto Express au realizat nişte ilustraţii aproximative, folosind forma prototipurilor de teste pe care le-au surprins fotografii-spioni.

Ca şi în cazul noii generaţii Panamera, noul Cayenne îi va urma paşii şi va păstra forma sa cunoscută, cei de la Porsche ne dorind să facă experimente. Noi vor fi blocurile optice, acestea fiind făcute în stilul celor văzute pe Panamera, iar pe aripi vor apărea posibil aceleaşi guri de aerisire.

Însă, dacă gran turismo-ul german are la bază şasiul MSB, atunci tot-terenul s-ar putea alege cu platforma MLB care presupune o poziţionare longitudinală a propulsorului. O asemenea temelie poate fi găsită pe atât pe Audi A4, cât şi pe Bentley Bentayga.

Informaţiile neoficiale spun că noua generaţie Cayenne va fi mai uşoară cu circa 100 de kilograme şi va primi noi motoare din arsenalul Panamera: unitatea bi-turbo de 2.9 litri cu 440 CP şi V8-ul de 4.0 litri cu 550 CP. Ar putea exista şi un turbodiesel de 4.0 litri, preluat de la Audi SQ7 TDI sau Bentley Bentayga Diesel.

Echipamentul de bază al noului Cayenne va include un sistem de control al vectorului de tracțiune prin intermediul frânelor, în timp ce versiunile mai avansate vor avea un diferențial spate activ. Habitaclul, evident, va fi transformat în spiritul Panamera: butoanele fizice vor fi înlocuite aproape complet de unele tactile.

Vezi şi: (foto) S-a descoperit cum va arăta interiorul noii generaţii Porsche Cayenne

Cmentariile sunt închise