(doc) Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier și purtător de cuvânt al președintelui Dodon

ion ceban
Foto: socialistii.md

Fostul deputat Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvînt al şefului statului, potrivit unui decret prezidenţial care va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

„Autoritatea Națională pentru Integritate a stabilit incompatibilitate între funcțiile de consilier municipal și consilier al președintelui. În aceste condiții, după consultări cu societatea civilă, dar și colegii, am decis să înlăturăm această incompatibilitate. Voi rămâne să exercit aceleași atribuții funcționale în Aparatul Președintelui RM, dar și să conduc fracțiunea PSRM în CMC. Doar nu este important cum se numește funcția, dar ceea ce facem. Conceptual nu va schimba nimic”, a menționat Ion Ceban.

Demisia a fost acceptată ieri, 25 ianuarie. Ion Ceban a ocupat în perioada 2011 – iulie 2015 funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Ulterior, începînd cu iulie 2015 a fost consilier în Consiliul municipal Chişinău, fiind preşedintele fracţiunii socialiştilor. La 26 decembrie 2016, a fost numit consilier în domeniul politic și purtător de cuvânt al Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

1

2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente