Nu cred că se poate plânge cineva de lipsă de opţiuni în momentul în care îşi doreşte să partajeze un eveniment pe Facebook, câteva poze sau un set de clipuri.

Cu toate acestea, compania americană a decis să împrumute de la Snapchat aceeaşi funcţie pe care în urmă cu câteva luni a introdus-o în Instagram. Ideea este absolut identică, lăsând la o parte faptul că Facebook Stories facilitează partajarea de conţinut pe Facebook, iar Instagram Stories este numele aceleiaşi funcţii pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al companiei fondate de Mark Zuckerberg a explicat în câteva cuvinte care este principiul din spatele acestei funcţii ce va fi introdusă în următoarea perioadă pe mobile la nivel global.

„Facebook este demult un loc în care să împărtăşeşti cu prietenii şi familia, dar modul în care oamenii partajează aceste informaţii se schimbă în moduri semnificative. Modul în care oameni postează astăzi este diferit de modul de acum cinci sau chiar doi ani, este mult mai vizual, cu mai multe fotografii şi mai multe clipuri ca niciodată. Vrem să facem să fie rapid şi distractiv pentru oameni să-şi împărtăşească fotografiile şi clipurile creative şi expresive cu cine îşi doresc, oricând doresc”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Momentan, noua funcţie este disponibilă utilizatorilor de Facebook din Irlanda pe dispozitivele cu iOS şi Android. Dacă nu vor fi întâmpinate probleme majore de funcţionalitate, în doar câteva săptămâni ar trebui să ne putem bucura şi noi de acest nou mod de partajare a momentelor importante din viaţa noastră.