Membrii unei bande infracţionale au aflat despre locul priveghiului de pe reţelele de socializare online şi au vizat una dintre persoanele care participau.

Cele şase persoane împuşcate sunt internate în mai multe spitale din Chicago, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de poliţie local. Un băiat de 16 ani, împuşcat în gât, se află în stare gravă. Situaţia celorlalţi cinci răniţi este stabilă, printre ei aflându-se o fată de 12 ani care a suferit o zgârietură la cap.

Nicio persoană nu a fost arestată în urma incidentului armat de miercuri.

Cu o populaţie de 2,7 milioane de locuitori, Chicago a fost anul trecut scena celor mai multe incidente armate şi crime din toate oraşele SUA, arată cifrele FBI şi ale poliţiei locale, iar numărul cazurilor rezolvate şi închise este unul din cele mai scăzute din ţară.

Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a promis marţi că va recurge la autorităţile federale pentru a pune capăt "carnagiului" produs de armele de foc în Chicago, dacă administraţia metropolei nu reuşeşte pe cont propriu să reducă rata criminalităţii.

Reacţia sa a venit după ce luni cotidianul Chicago Tribune a publicat o statistică potrivit căreia cel puţin 228 de persoane au fost împuşcate în Chicago de la începutul acestui an, cu 5,5% mai mult ca în aceeaşi perioadă a lui ianuarie 2016, şi conform căreia au avut loc cel puţin 42 de omucideri, cu 23,5% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.