Federația de Box din Moldova și-a desemenat cei mai buni sportivi. Iată cine sunt aceștia

moldova-box
Foto: moldovasport.md

Federația de Box din Moldova i-a omagiat, într-un cadru festiv, pe laureații anului 2016. Federația a oferit laureaților diplome, cadouri și prime, relatează MOLDPRES.

Cel mai bun pugilist la categoria de vârstă până la 14 ani a fost nominalizat Vladislav Gudz din Tiraspol, campion european de elevi. Cel mai bun boxer la categoria de vârstă până la 16 ani a fost desemnat Constantin Ursu din Chișinău, vice-campion european.

La categoria de vârstă (17-18 ani) cel mai bun a fost declarat Egor Bejenaru din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la Campionatul European. La categoria de vârstă seniori, cel mai bun în opinia experților, a fost maestrul sportului de clasă internațională Vasile Belous din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la turneul olimpic de calificare de la Samsun (Turcia). Cel mai bun antrenor a fost numit Petru Caduc din Grimăncăuți (Briceni), iar cel mai bun arbitru – Anatol Caigorodov (Chișinău).

„Pentru prima dată cu începere din anul 1996 n-am avut nici un boxer calificat la Jocurile Olimpice. Părerea mea este că am fost defavorizați în câteva meciuri importante de arbitraj. Precum știți, Federația Internațională de Box a luat un șir de măsuri drastice pentru ca pe viitor să nu mai fie semnalate cazuri de subiectivism și rezultate trucate”, a declarat pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China, 2008), campion european (Ankara, 2011).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente