Filip a avut doar cuvinte de laudă pentru Ciocan. „În mod particular vreau să-i menţionez activitatea în cadrul Comisiei Electorale Centrale. Acolo a demonstrat că este un conducător care poate reforma această instituţie”, a spus Filip.

Aşa-numitul Centrul de Implementare a Reformelor este o nouă instituţie publică creată de Guvern săptămâna trecută. Potrivit deciziei, Centrul are misiunea de a asigura implementarea eficientă şi coordonată a reformelor la nivel guvernamental, prin crearea unui sistem modern şi eficient de administrare.

Totodată, noua entitate va evalua gradului de implementare a reformelor de către autorităţile publice şi, la necesitate, va interveni cu abordări sistemice pentru depăşirea problemelor apărute. Mijloacele financiare necesare pentru activitatea Centrului vor fi alocate din contul subvenţiilor de la bugetul de stat şi a asistenţei oferite de instituţiile donatoare.

Precizăm că Iurie Ciocan a fost şef la CEC din 2011 până în vara acestui an, când a rămas membru al acestei instituţii.

Ciocan a fost acuzat de fostul vicepreşedinte al CEC, Ştefan Urâtu, că a fraudat alegerile parlamentare din 2014, dar şi cele locale din 2015.

După ce Ştefan Urâtu s-a alăturat protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a declarat că Republica Moldova este controlată de o caracatiţă oligarhică, el a fost înlăturat din funcţie.