Iohannis: Dacă vom continua să luptăm cu corupţia, vom câştiga. Dacă nu, băieţii răi vor câştiga

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corupţia este o problemă endemică în România, dar care poate fi eradicată pe baza unui proces îndelungat, dureros şi urât, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

„Lupta împotriva corupţiei în România nu este o sarcină uşoară, este foarte complicată, dar cred în România, cred în capacitatea românilor să construiască o democraţie solidă şi matură şi cred că în România poate fi eradicată corupţia, dar de la acest deziderat la fapte este o cale lungă. Suntem determinaţi să mergem pe această cale şi, în prezent, luptăm cu corupţia cu rezultate bune. Dacă cineva îşi imaginează că fenomenul corupţiei, care este o problemă endemică în România, poate fi eradicat în 1, 2 sau 10 ani, greşeşte. Lupta împotriva corupţiei este un proces îndelungat, dureros şi urât, care scoate la lumină cele mai urâte feţe ale societăţii. Şi faptul că noi luptăm cu corupţia duce la breaking-news-uri zilnice”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele României a arătat că fenomenul corupţiei nu poate fi combătut pe termen scurt.

„Acest lucru este extrem de stresant pentru societate şi, mai ales, pentru politicieni şi rezultatele vin, dar vin încet. De aceea cred că nu se poate lupta cu corupţia pe termen scurt. Corupţia poate fi combătută şi probabil eradicată dacă crezi în această luptă. Dacă vom continua să luptăm cu corupţia vom câştiga, dacă nu, băieţii răi vor câştiga şi nici nu vreau să-mi imaginez aşa ceva pentru România”, a conchis el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...