Actualitate

Uz de documente false la frontiera de stat

În rezultat, asupra acestuia s-au depistat două buletine de identitate românești cu semne vădite de falsificare și un permis de conducere moldovenesc original, însă tăinuit de polițiștii de frontieră. Actele erau eliberate pe numele unor persoane străine, tânărul confirmând faptul că avea menirea doar să le transporte la destinatari.

Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Moldoveanul este cercetat în stare de libertate, dacă va fi găsit vinovat acesta riscă, conform art.361, al(2) CP al RM, amendă în mărime de la două sute la șase sute u.c. sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau până la cinci ani de privațiune de libertate.

O procură falsificată a constituit motiv de cercetare penală, pentru a doua oară, a unui cetățean al Ucrainei. La data de 24 ianuarie, în punctul de trecere Palanca, pentru efectuarea formalităților necesare de intrare în R. Moldova, s-a prezentat un autoturism de model Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria. La volanul căruia se afla un ucrainean de 28 de ani.

În urma verificării documentelor de călătorie, dar și a celor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au stabilit că împuternicirea notarială, eliberată de autoritățile bulgare, conținea elemente de falsificare. Șoferul a declarat că nu știa despre falsul depistat, deși conform informației deținute la nivelul Poliției de Frontieră, tânărul ar fi la a doua tentativă de trecere a frontierei cu procura falsificată.

Totodată, pe parcursul zilei de 24 ianuarie, în punctul de trecere Briceni, polițiștii de frontieră au identificat trei cetățeni moldoveni care au încercat să treacă cu mijlocul de transport, în baza procurilor poloneze falsificate. Un BMW 525, un Volkswagen Polo și un Opel Vectra, toate înmatriculate în Polonia, au fost indisponibilizate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Conform legislației în vigoare, art.361, al. (1) CP al RM, persoanele riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la trei sute u.c. sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la două sute de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

TIMPUL.MD (V.M.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *