Experții au descoperit în bugetul Gazprom o gaură de 15 miliarde de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Scăderea bruscă a prețurilor la gaze în Europa și megaproiectele politice a unor noi conducte în UE și China au creat o gaură imensă în bugetul „Gazprom”. Planul financiar al companiei pentru urmatorii 3 ani prevede că nivelul cheltuielilor va depăși cu mult pe cel al veniturilor, scrie Rosbalt, care citează o analiză realizată de Sberbank CIB.

După cum susțin analiștii băncii, Alex Fak și Valeri Nesterov, chiar dacă prețurile petrolului se mențin la nivelul actual, gaura din bugetul „Gazprom” va fi de cel puțin 15 de miliarde de dolari, potrivit Finanz.

Pentru a acoperi deficitul, „Gazprom” va trebui să contracteze credite externe uriașe și să vândă active. Astfel, proiectul bugetului „Gazprom” pentru 2017-2019 prevede contractarea de credite în valoare de 27 de miliarde de dolari americani și atragerea a peste 6 miliarde de dolari americani din vânzarea de active.

Banii sunt necesari pentru megaproiectele: „Power of Siberia”, „Turkish Stream” și „Nord Stream-2”, care vor costa compania circa 20 de miliarde de euro (21,3 miliarde de dolari).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...