Un neamţ a parcurs un milion de km cu un E 200 D W124. Câţi bani a mai investit timp de 25 de ani

Un angajat Daimler, care deţine în proprietate un sedan cu motor diesel, a povestit jurnaliştilor câţi bani a cheltuit pentru întreţinerea maşinii într-un sfert de secol.

La sigur sunt printre cititorii noştri persoane care cunosc sensul adevărat al frazei “maşini ca acestea nu se mai fac”. Este adevărat, automobilele de altă dată erau cu adevărat fiabile şi rezistau în timp la sute de mii de kilometri parcurşi.

Vezi şi: (foto) Vaniuşa de la Donduşeni îşi vinde maşina. A parcurs cu ea aproape un milion de kilometri

În istorie sunt o sumedenie de exemple a unor proprietari care de zeci de ani la rând au rămas fideli unor modele vechi Volvo, BMW, Mercedes, etc. Printre aceştia se numără şi germanul Michael Nickl, care din 1992 a ales să aibă grijă de un Mercedes-Benz E 200 D.

Vezi şi: (video) În Statele Unite a fost găsit un Porsche care a parcurs 1,6 milioane de kilometri

Nickl este un angajat al uzinei Daimler din Sindelfingen. El şi-a cumpărat legendarul E-Class într-o caroserie care nu poate fi “ucisă”, nou, acum aproximativ 25 de ani în urmă, de la locul său de muncă, folosindu-se de o reducere corporativă.

Şi-a permis una dintre cele mai simple versiuni, cu un motor diesel cu 75 cai putere şi cu un set minim de dotări opţionale, printre care o trapă, un sistem radio, cotiere pentru scaunele pasagerilor din faţă şi sistem de închidere centralizată.

Iniţial germanul a dorit să-şi vândă proaspăta achiziţie, dar când versiunile diesel au început a fi suspectate de daunele pe care le aduc sănătăţii, preţurile au scăzut brusc şi Nickl şi-a lăsat maşina sie.

Vezi şi: (foto) 11 cele mai tari proiecte de tuning pentru Mercedes-Benz W124

În prezent maşina are parcurşi deja un milion de kilometri şi încă se află într-o stare decentă. Potrivit informaţiilor, la 445.000 de kilometri parcurşi a fost necesar schimbul ambreiajului, însă nu s-a menţionat dacă acest lucru a fost făcut pentru prima dată.

Automobilul a avut de suferit şi un accident minor. Au fost necesare noi blocuri optice, grilă a radiatorului, capotă şi bară de protecţie. Toate piesele au fost găsite în stare bună la dezmembrări, iar bara de protecţie a fost instalată nouă.

Chiar dacă prietenia lor a fost de lungă durată, Nickl recunoaşte că rar se întâmplă să o spele. Ce ţine de cheltuieli, în 25 de ani bărbatul a investit pe lângă suma cheltuită la achiziţie, 58.563 de euro pentru deservirea tehnică şi ali 53.786 de euro pentru carburant.

Vezi şi: (video) Dacia arată povestea bărbatului din România care a parcurs peste un milion de kilometri cu un Logan

Sursă: Carscoops

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/