Blocați în vamă. Zeci de moldoveni nu își pot vămui mașinile din cauza unei breșe în legislație

Vămuirea autoturismelor în condițiile Legii nr. 280 din 16 decembrie 2016, care prevede plata a doar 30% din accize pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine introduse în ţară până la 1 noiembrie 2016, nu poate fi făcută la postul vamal Cahul-Oancea.

FOTO: unimedia.info

Un bărbat îi sfătuieşte pe toţi şoferii care au de gând să-şi înregistreze maşina prin acest punct de trecere, să afle iniţial mai multe detalii şi informaţii de la reprezentanţii Serviciului Vamal, pentru a nu se pomeni într-o situaţie asemănătoare.

Valeriu Negoiță susține că “sunt peste o sută de oameni care se încadrează în condițiile acestei legi, care au mers în țările de proveniență a automobilelor, le-au radiat și stau cu autovehiculele în “aer” deoarece Serviciul Vamal spune că autoturismul după 1 noiembrie 2016 are cel puțin o ieșire din țară, ceea ce nu este prevăzut în lege”.

Bărbatul afirmă că a solicitat reprezentanților de la Serviciul Vamal să le dea un răspuns juridic, însă aceștia invocă că “așa a decis conducerea”.

Deocamdată şoferul aşteptă un răspuns, după ce a a făcut mai multe interpelări în scris precum și telefonic către conducerea Serviciului Vamal.

Vezi şi: Importăm vechituri. De la 1 ianuarie au fost vămuite circa 2000 maşini mai vechi de 10 ani

Iată ce spune bărbatul:

https://www.facebook.com/valeriu.negoita1/videos/1226563010755524/

https://www.facebook.com/valeriu.negoita1/videos/1226611137417378/

Sursă: Realitatea

Cmentariile sunt închise