Volkswagen introduce pe maşinile sale o nouă tehnologie de încălzire a parbrizului

Compania germană Volkswagen AG va începe să aplice pe modelele sale cea mai nouă invenţie a sa: un sistem de climatizare pentru parbriz. Acesta are la bază o tehnologie absolut nouă în industria constructoare de maşini.

Începând de astăzi aceasta poate fi comandată pe modele ca: Golf, Golf Sportsvan, Tiguan, Sharan, Passat sau Passat Variant.

În fiecare dimineaţă a zilelor din sezonul rece, mulţi automobilişti se confruntă cu una şi aceeaşi problemă – parbrizul îngheţat. Volkswagen vine să ofere o alternativă pentru cei care s-au săturat să pună mâna de fiecare dată pe racletă sau un spray special.

Vezi şi: Aruncă racleta pentru gheaţă! Trucul care îţi face parbrizul curat în câteva secunde (video)

Noul sistem de climatizare a parbrizului nu mai presupune prezenţa unor filamente foarte mici, asigurând astfel o vizibilitate ideală.

FOTO: carproductstested.com

Noua soluţie oferită de Volkswagen constă în aplicarea unui strat subţire de argint printre straturile de sticlă care formează parbrizul. Acesta este un bun conductor electric, iar puterea unei astfel de surse de încălzire nu depăşeşte 500 de waţi.

Dezgheţarea parbrizului se va face acum mult mai rapid decât cel care are tradiţionalele filamente.

De asemenea, în zona de “odihnă” a ştergătoarelor poate fi instalat un dispozitiv care va folosi raze infraroşii şi care va contribui la dezgheţarea sticlei.

FOTO: zeofilms.com

Noua tehnologie oferită de Volkswagen are şi un avantaj pe timp de vară. Stratul subţire de argint serveşte în calitate de scut termic pasiv. Acesta reflectă până la 60% din razele ultraviolete şi este capabil să micşoreze temperatura din habitaclu cu 15 grade mai mult decât un parbriz cu filamente de încălzire. Respectiv, automobilul va consuma mai puţin carburant pentru buna funcţionare a sistemului de climatizare.

Volkswagen spune că în dependenţă de modelul automobilului, această opţiune costă de la 340 de euro.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/