Declaraţia aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care se află astăzi într-o vizită la Bruxelles, împreună cu preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Andrei Năstase a comentat, într-o postare pe contul său de Facebook, declaraţiile făcute de liderul PD privind disponibilitatea oligarhului de a ajuta postul de televiziune Jurnal TV, care a fost forţat să părăsească sediul în care a activat timp de şapte ani.

„Nu ştiu cine şi de ce îl învaţă pe Plahotniuc să se dea în spectacol, să emită păreri atunci când nici tăcerea nu l-ar „rămânea” filosof. Este mai mult decât cinic să distrugi un post de televiziune ca Jurnal TV, să-l dai afară din sediu, să-i anulezi contractele de publicitate, să-l scoţi din cablu, să nu-i dai nicio frecvenţă, să-l sancţionezi pe mică pe ceas, după care să te iţeşti, fariseic, din vizuină şi să-i oferi nişte servicii otrăvite. E de-a dreptul criminal!”, a menţionat Andrei Năstase.

Or, Plahotniuc a uitat să spună că oamenii care au construit un post de televiziune îndrăgit de sute de mii de telespectatori ar trebui să renunţe la propria libertate, să se transforme în marionete asemenea deputaţilor din parlamentul ruşinii, a adăugat liderul mişcării protestatare.

„Dacă sfetnicii săi au făcut acest lucru pentru partenerii de dezvoltare, de la care Plahotniuc cerşeşte bani pentru a astupa găurile negre ale hoţiei sale, vă asigur că e o pierdere de timp. Ştiu că multiplele sale canale întreţinute din miliardele furate nu vor da pe post declaraţiile europarlamentarilor, bunăoară cea de astăzi a Monicăi Macovei, care pune regimului criminal un diagnostic mai grav decât cancerul, şi anume trecerea de la autoritarism la dictatură. Sunt sigur că nu doar un sediu colea ar fi dispus să ofere coordonatorul şef al regimului antipopular. Generozitatea sa de corupere a trecut demult hotarele ţării. Numai că Plahotniuc nu vorbeşte de cealaltă parte a tranzacţiei, de faptul că oamenii care au construit un post de televiziune îndrăgit de sute de mii de telespectatori ar trebui să renunţe la propria libertate, să se transforme în marionete asemeni deputaţilor din parlamentul ruşinii, asemeni tuturor celor care şi-au vândut demnitatea de om pe mantaua de slugă docilă”, a spus liderul PPDA.

„Prin urmare, Distrugătorul presei libere a greşit adresa şi a abordat o agendă anacronică. Sfatul meu e să-şi găsească nişte avocaţi bine pregăţiţi care să-l apere în dosarul privind uzurparea puterii, cea mai mare crimă comisă împotriva poporului, dosar instrumentat de un procuror independent, imediat după marea schimbare care se apropie. Pe Ţepeş îl vei visa în puşcărie, piticule. Te asigurăm”, conchide Andrei Năstase.