Quiz: iCetățenie – aplicația care te provoacă să treci testul de cetățenie a Republicii Moldova

16114365_1097123980417267_1372733361597257003_n

V-ați întrebat vreodată ce presupune statutul de cetățean și ce criterii trebuie întrunite pentru a fi sau deveni cetățean al unei țări? Nu am ales să ne naștem cu cetățenia Republicii Moldova, însă alegem cât de active suntem în calitate de cetățeni.

„iCetățenie” este o aplicație online ce îți oferă oportunitatea de a trece testul de cetățenie a Republicii Moldova. Acest test conține întrebări din Constituția, istoria, cultura și limba română pe care orice persoană îl susține pentru a deveni cetățean al Republicii Moldova cu acte în regulă.

Testul este confidențial și puteți să îl treceți de câte ori doriți. Rezultatele pot fi distribuite și pe rețelele de socializare, provocând cât mai mulți prieteni să răspundă la întrebările selectate din testul oficial de cetățenie.

Aplicația „iCetățenie” va fi activă până la finalul lunii martie, reprezentând un îndemn la cetățenie activă și conștientizarea statutului de cetățean al Republicii Moldova – Promovez, particip și acționez!

„eu aleg Moldova” este o campanie socială implementată de Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu scopul de a promova coeziunea socială și înțelegerea reciprocă a cetățenilor în Moldova prin implicarea civică activă.

Testează-te: ichoosemoldova.usalumni.md/ro/icetatenie

11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente