Utilizatorii de iDevice-uri s-au bucurat enorm în momentul în care Apple a anunţat primul său set de căşti in-ear cu adevărat wireless. Intitulate Apple AirPods, acestea se numără printre puţinele căşti complet fără fire de la un producător important de tech. În teorie, se numără şi printre cele mai deştepte căşti create vreodată datorită prezenţei cipului dedicat W1. Marele beneficiu al acestuia din urmă se reflectă în posibilitatea împerecherii mult mai rapide a telefonului cu căştile Apple AirPods decât cu oricare alte căşti Bluetooth.

Problema este însă că stabilitatea respectivei conexiuni nu este foarte bună. Mai mulţi utilizatori dintre cei care au reuşit deja să achiziţioneze o pereche se plâng de apeluri pierdute sau întrerupte. Pe forumul oficial Apple sunt deja câteva pagini de utilizatori foarte dezamăgiţi de experienţa lor cu căştile de aproape 200 de dolari. „Căştile AirPods se conectează bine la telefonul iPhone 6S Plus cu iOS 10.2, dar în mod aleatoriu, pe parcursul unui apel se deconectează. Conexiunea Bluetooth se pierde şi trebuie să le împerechez din nou manual. Se întâmplă de câteva ori pe parcursul conversaţiilor telefonice mai lungi fără să-mi dau seama de vreun criteriu. Căştile AirPods sunt încărcate complet. Partea ciudată este că nu se întâmplă când ascult muzică, doar când vorbesc la telefon”, spune un utilizator.

Unii se plâng de această situaţie odată pe oră, dar sunt şi situaţii în care problema apare odată pe minut. Cu alte cuvinte, acestea devin inutilizabile, iar singura soluţie pare returnarea lor la un sediu Apple sau la un service autorizat. Oficialii gigantului din Cupertino au recunoscut existenţa problemei, dar nu au oferit o soluţie oficială. Cei mai afectaţi de problema descrisă mai sus se pare că sunt utilizatorii de iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, deşi sunt şi câţiva posesorii de iPhone 7 care trec prin aceeaşi situaţie.