Dintr-un sat din Rusia s-a furat un Rolls-Royce. Hoţii au cheltuit doar 28 de euro pentru a face asta

Câţiva hoţi au furat un coupe Rolls-Royce dintr-un sat din regiunea Leningrad, după ce şi-au cumpărat abonamente de unică folosinţă la sala de sport în care se antrena proprietarul maşinii.

În timp ce unul urmărea cum omul de afaceri ridica greutăţi, altul i-a spart dulapul din vestiar.

Potrivit 47news, cei care au furat un Rolls-Royce Wraith în valoare de 25 de milioane de ruble, la 20 ianuarie curent, au avut nevoie să cheltuie doar 1800 de ruble (28 de euro) pentru a-şi cumpăra abonamente, pentru a avea acces în sala de sport a unui hotel din localitatea Ianino, acolo unde proprietarul maşinii în vârstă de 43 de ani obişnuia să meargă pentru a face sport.

Angajaţii hotelului au declarat că cei doi hoţi erau de origine slavonă, vorbeau rusa fără niciun accent şi aveau feţele acoperite parţial cu fulare.

Potrivit informaţiilor preliminare, unul dintre hoţi a mers în sală să facă şi el sport, în tot acest timp urmărind-ul pe bărbatul înstărit. Celălalt însă a intrat în vestiar, a spart dulapul cu lacăt electronic în care erau lucrurile proprietarului de Wraith şi a luat cheile maşinii din buzunarul unui palton.

Camerele de supraveghere a hotelului au surprins cum cei doi hoţi au urcat în maşină şi s-au deplasa spre Sankt Petersburg, iar după câţiva kilometri semnalul GSM al sistemului de alarmă a dispărut. Cel mai probabil maşina a fost ascunsă într-un camion dotat cu dispozitive de bruiere.

Vezi şi: Furtul anului în Rusia. Un Rolls-Royce de ultimă generaţie a dispărut fără urmă

Mai mulţi specialişti care au colaborat în anchetă le-au explicat poliţiştilor că nu are niciun sens din punct de vedere economic să fie construit un dispozitiv pentru furt. Acesta se poate ridica la zeci de mii de euro, iar astfel de maşini ca Rolls-Royce sunt foarte puţine.

Una dintre versiunile preliminare este că automobilul a fost furat la comandă din una dintre republicile din sudul Rusiei. Acolo, reducerea pentru vânzarea rapidă a unei astfel de maşini poate atinge 2/3 din costul total.

Proprietarul acestui Wraith furat, un om de afaceri care se ocupă cu distribuirea angro a pieselor şi dispozitivelor pentru reparaţia automobilelor, şi-a cumpărat maşina din salon, nouă, acum cinci luni în urmă. În total în regiunea Leningrad sunt înregistrate 11 maşini Rolls-Royce. Din toate acestea patru au fost furate.

Caroseria automobilului furat era bicoloră, acoperişul şi capota de culoare roşie, în rest de culoare neagră. Pagubele au fost evaluate la 15 milioane de ruble de către proprietar, chiar dacă pe piaţă, în mediu, o asemenea maşină costă 25 de milioane de ruble sau circa 400.000 de euro.

Cazurile de furt a automobilelor Rolls-Royce din Rusia a ajuns până la urechile producătorului. Anul trecut, în noiembrie, a sosit o comisie specială de la concernul BMW. La o întâlnire cu dealerii s-a anunţat că în motoarele tuturor maşinilor produce din luna noiembrie 2016 se vor monta sisteme de urmărire prin satelit. Aceasta nu va putea fi bruiată şi nici scoasă. Deservirea acestui dispozitiv va costa 600 de dolari pe an.

Cmentariile sunt închise