Andrei Năstase, despre protestele de la București și Chișinău: „Din păcate, noi nu am avut o Codruța Kovesi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Românii care au protestat în toată țară au obținut o victorie, președintele Klaus Iohannis declanșând procedura privind organizarea referendumului cu privire la „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”. La Chișinău, unde s-a protestat intens în ultimii doi ani efectua a fost altul pentru că nu am avut o Codrușa Kovesi, iar oligarhul Vladimir Plahotniuc a înăbușit revolta oamenilor cu ajutorul televiziunilor pe care le deține, spune liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

„Urmărim cu emoție ce se întâmplă peste Prut. Acolo, românii, adevărați cetățeni, au ieșit în stradă și au cerut un lucru de bun simț: ca politicienii corupți să stea la închisoare. Acolo unde le este locul. Exact același lucru l-am făcut și noi în Republica Moldova. Mii de oameni au cerut în stradă, la Chișinău și în alte orașe de la noi, ca toți cei care au furat miliardul să stea la închisoare. Din păcate, noi nu am avut o Codruta Kovesi. Ca și la Chișinău, multe din televiziunile de la București au manipulat grosolan. Din fericire pentru cetățenii români, acolo există o presă care își permite să spună adevărul. La noi, îi numeri pe degete pe jurnaliștii adevărați”, a reacționat liderul PPDA.

Năstase este de părere că oligarhului îi este frică de proteste, „atât de frică, încât nu o să găsiți nicio știre despre protestele de la București pe site-ul canalelor lui”.

„Lui Plahotniuc încă îi este frică de protestele pe care le-am organizat de-a lungul timpului. Atât de frică, încât nu o să găsiți nicio știre despre protestele de la București pe site-ul canalelor lui de mizerie propagandistică. O sculă propagandistică, un jurnalist Sărac cu duhul, știți despre cine vorbesc, ne trăncănea despre Siria, în loc să vorbească despre protestele de la 400 kilometri distanță. Plahotniuc, locul tău este la pușcărie! Să știi! Ți-o repet și de aici, de la Bruxelles, într-o zi pe care o urăști”, se mai arată într-un mesaj al lui Andrei Năstase.

Amintim că, președintele României Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice, după ce sute de mii de oameni au protestat în toată țara.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...