(video) Calvarul trăit de tinerele din Moldova care au ajuns sclave sexuale în Cipru și Dubai

o-PROSTITUTION-facebook

Tot mai multe tinere de la noi devin victime ale traficului de persoane după ce accesează anunţuri pe Internet, în care proxeneții le atrag cu câştiguri de mii de euro. Cel mai des le promit că vor fi dansatoare sau chelnerițe în baruri sau restaurante peste hotare. Altele devin prada traficanţilor după ce acceptă să plece în ţara de destinaţie a falșilor îndrăgostiţi, ca mai apoi aceştia să le vândă proxeneților se menționează într-un episod din „Moldova țară de minune”.

Internetul a devenit în ultimii ani o sursă explorată la maxim de traficanţi. Aici poţi găsi sute de anunţuri care ademenesc tinerele cu câştiguri fabuloase.

De exemplu pentru un job în calitate de chelneriţă în cazinouri sau cluburi de noapte din Cipru se oferă între 2.000 şi 3.000 de euro pe lună. Însă în loc să-şi vadă joburile bine plătite tinerele ajung prin bordelurile din Rusia, Turcia, Cipru de Nord, Cambodgia, Benin sau Kuweit.

Un astfel de anunţ a entuziasmat-o și pe Svetlana, o tânără din nordul Moldovei, care se vedea deja chelneriţă într-un bar din Moscova. S-a pomenit însă într-un bordel de la periferia oraşului. Proxeneţii i-au spus clar ce fel de muncă va avea.

„- O să fiţi prostituate.
– Câţi clienţi aveaţi în 24 de ore?
– Până la 17”, a mărturisit victima.

Tânăra spune că fetele erau bătute crunt când nu vroiau să se supună. „Am fost bătută chiar de 6 oameni odată. Păleau unde nimerea, fără ca să mai aibă milă, cu picioarele păleau”, a mărturisit victima.

A scăpat din robia sexuală după o operaţiune a poliţiştilor ruși, iar ulterior a fost repatriată în Moldova. „Am şi boala care în ziua de azi nu se lecuieşte.- Ce ai în vedere? – HIV”, a spus femeia.

Traficanţii practică tot mai des şi metoda de racolare Loverboy. Falșii iubiți le ademenesc cu promisiuni, că le vor lua de neveste, ca mai apoi să le facă prostituate.

La fel a păţit-o şi Maria, fata care visa că va ajunge dintr-un sătuc din raionul Cahul tocmai în Dubai, unde după spusele iubitului ei o aştepta o viaţă ca în Paradis. Dar, chiar a doua zi a fost vândută proxeneţilor. „Am început să plâng că vreau acasă, că eu nu fac aşa chestii iar el a început să mă bată. Făceam, că nu aveam încotro, eram ca roabă”, a spus o altă victimă.

Apoi a fost dusă în Kuweit, unde a fost închisă într-o cameră de hotel de unde nu avea dreptul să facă nici un pas. I se aduceau şi câte 10-15 clienţi pe zi. „Sechestrată, în sensul deplin al cuvântului. Nu avea posibilitate de a ieşi afară, nu avea acces la telefon”, a declarat şeful adjunct CCTP, Iurie Podarilov.

Fata a reuşit să se folosească de telefonul unui client şi a rugat o prietenă să anunţe poliţia din Moldova. Peste câteva zile a fost adusă în ţară.

În ultimii trei ani au fost repatriate peste 150 de tinere exploatate sexual peste hotarele ţării. Numărul lor real, însă, nu se cunoaşte.


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente