Astfel, reprezentanţii Platformei DA din Hânceşti au înaintat actualei guvernări mai multe solicitări, printre care anularea legii care pune pe spatele cetăţenilor miliardul furat, retragerea proiectului de lege privind amnistia fiscală, dar şi numirea unui procuror general integru.

Membrii Platformei DA Hânceşti spun că sunt conştienţi de responsabilitatea pe care o au în faţa cetăţenilor Republicii Moldova, precizând că vor continua acţiunile în beneficiu societăţii.

„Suntem una dintre cele mai tinere formaţiuni politice din Republica Moldova. Cu toate acestea, e greu să identifici o altă mişcare sau partid care să fi realizat atât de multe acţiuni în beneficiul cetăţeanului, în beneficiul Moldovei într-un timp atât de scurt. Datorită Platformei oamenii au avut posibilitate să-şi spună pasul la proteste, să afle despre crimele comise de regimul Plahotniuc, inclusiv de furtul miliardului şi spălările de bani, de schemele criminale şi de jefuirea poporului prin tarife umflate de câteva ori”, se mai arată în declaraţia lansată de membrii PPDA.

Vă prezentăm mai jos declaraţia integrală a Organizaţie Teritoriale Hânceşti:

Am desfăşurat prima conferinţă a Organizaţie Teritoriale Hânceşti a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. Fiecare dintre noi reprezintă oamenii demnităţii şi adevărului din localităţile raionului din care am fost delegaţi, fiind conştienţi de marea responsabilitate pe care o avem în faţa cetăţenilor, în faţa întregii ţări.

Suntem una dintre cele mai tinere formaţiuni politice din Republica Moldova. Cu toate acestea, e greu să identifici o altă mişcare sau partid care să fi realizat atât de multe acţiuni în beneficiul cetăţeanului, în beneficiul Moldovei într-un timp atât de scurt. Datorită Platformei oamenii au avut posibilitate să-şi spună pasul la proteste, să afle despre crimele comise de regimul Plahotniuc, inclusiv de furtul miliardului şi spălările de bani, de schemele criminale şi de jefuirea poporului prin tarife umflate de câteva ori. Noi am colectat semnături pentru iniţierea referendumului, am demonstrat că suntem cetăţeni activi ai ţării noastre capturate de un regim criminal şi antipopular.

E greu să găseşti o altă formaţiune în care noi, cei din teritoriu, avem posibilitatea să ne alegem structurile de conducere fără sfaturi sau intervenţii de la centru, în care relaţiile de zi cu zi sunt construite în baza unor valori împărtăşite de marea majoritate a cetăţenilor noştri şi nu pe mijloace financiare, nepotism, cumetrism sau alte elemente nocive.

Din aceste motive, am ajuns să avem credibilitate, să fim respectaţi de alegatori, lucru demonstrat în mod evident în scrutinul prezidenţial, când candidatul nostru comun a obţinut un rezultat foarte bun la nivel raional (65,5%) şi naţional (48%), rezultat care a fost distorsionat şi fraudat de gaşca de la guvernare.

Autoritatea Platformei, rezultatele electorale, poziţia fruntaşă în sondajele de opinii ale formaţiunii şi a liderului Andrei Năstase nu puteau să nu deranjeze regimul criminal, în special pe oligarhul Plahotniuc. Încercările disperate ale regimului de a corupe structurile teritoriale ale Platformei prin oferirea liderilor OT a PPDA salarii de 10 mii de lei, sedii şi maşini la scară, doar să părăsească cu zgomot alternativa politică votată de protestatari în PMAN, însă care au suferit un eşec total.

Iar rezilierea forţată a contractului de închiriere a sediului Jurnal TV, persecutarea jurnaliştilor, a presei libere demonstrează că trăim într-o Coree de Nord.

În aceste condiţii, Organizaţia Teritorială Hânceşti a Platformei DA cere actualei guvernări:

1. Soluţionarea problemei miliardelor furate. Anularea legii care impune cetăţenii să achite miliardele furate;
2. Încetarea genocidului social şi a represiunilor politice;
3. Încetarea persecutărilor şi intimidărilor jurnaliştilor şi a presei libere;
4. Neadmiterea modificărilor în sistemul electoral;
5. Neasumarea datoriei Transnistriei la energia electrică şi gaze, dar şi neadmiterea punerii datoriei pe seama cetăţenilor din dreapta Nistrului;
6. Publicarea imediată a datelor recensământului din 2014;
7. Retragerea de pe agenda Parlamentului a proiectului Legii amnistiei fiscale şi legalizării capitalului;
8. Încetarea scindării si dezbinării societăţii, divizării geopolitice prin acţiunile regizate ale lui Dodon şi Plahotniuc;
9. Anularea prevederilor legii cu privire la pensionarea cetăţenilor;
10. Reforma justiţiei, demiterea procurorului general actual şi desemnarea unui procuror independent.